Jak sušit ovoce a bobuloviny: tři nejpoužívanější metody
Naučte se tři způsoby, jak správně usušit ovoce a bobuloviny na zimu! Znalosti o tom, jak sušit ovoce a bobule jsou velmi užitečné, protože takové produkty v zimě využijete ke kompotům, müsli, koláčům a podobně. Pro sušení vybírejte ovoce bez vad. Plody se myjí vždy a čistí podle potřeby. Je nutné je pečlivě připravit pro sušení. Aby vám dobře proschly hrušky a jablka, namočte je před sušením v citrónové šťávě po dobu asi 5 minut. Plody mohou být slazené medem nebo skořicí.
Vytvořit si suché ovoce není nic těžkého! Zde jsou tipy jak správně usušit ovoce na zimu!
Jak sušit ovoce venku
Starý a osvědčený způsob, který používaly naše babičky – nejšetrnější k životnímu prostředí a jednoduchá možnost, která vyžaduje minimální úsilí a energii. Stačí si vybrat ovoce, uložit je na plech vyložený pergamenem. Dáme plech na místo, které je vystaveno přímému slunečnímu záření. V noci pokryjeme ovoce gázou. Tento postup se opakuje tak dlouho, dokud není ovoce úplně suché – v průměru 2-3 dny. Buďte opatrní a nenechte je zcela vyschnout, aby jablka a hrušky byly žvýkací!
Jak sušit ovoce v troubě
Troubu na sušení ovoce používáme, pokud není dostatek slunce. Připravte si ovoce a rovnoměrně prostřete na pečící papír. Předehřejte troubu na 70 ° C a umístěte dovnitř. Suché plody takovým způsobem, budou potřebovat asi 7-12 hodin. Je lepší sušit ovoce v odpoledních hodinách, neboť troubu nechat zapnutou v noci je nebezpečné!
Jak sušit ovoce v elektrické sušičce
Skvělý způsob, pro ty, co chtějí velmi snadno usušit ovoce! K tomu, ale budete potřebovat speciální zařízení – elektrický sušicí stroj. Pak umístíte ovoce do odkyselovacích zásobníků, zařízení zapnete a za 10 hodin máte k dispozici ohromně chutné sušené ovoce! Po upečení nechte ovoce vychladnout a poté nasypte do označených plátěných pytlíků.
Více informací na dobreazdrave.cz
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!