Nábytek do restaurace – tvůrce ducha zařízení

foto = dublino.czPokud jste začínající podnikatel v oblasti restaurační a hostinské, dříve než začnete vybavovat restaurační prostor nábytkem, měli byste mít na zřeteli faktory, které zajistí pěkný vzhled a pocit dobré pohody ve vaší provozovně. Pro všechny typy restaurací platí, aby se kvalitní nábytek do restaurace pořizoval tak, že bude plnit nejen funkční, ale též dekorativní stránku, musí být sladěn s výmalbou a podlahovou krytinou. Restaurační nábytek baru, zejména jídelní židle musí být dostatečně vysoké, odpovídající výšce barového pultu. U menších kaváren či bister je na zváženou, zda umístit dva stoly větší nebo čtyři menší, dále myslet na čalounění židlí a jejich dobrou údržbu v takovém rychlém denním provozu. Například u podniků v country stylu, kde se hosté scházejí na dobrý texaský steak, doporučujeme nábytek z přírodních materiálů. Důležité je dodržet vybraný styl.

Stoly do restaurací – hlavní kus nábytku

Stoly do restaurací se musí zvolit tak velké, aby se návštěvník necítil v žádném případě stísněně. Počítejte s minimální šířkou alespoň 58 cm na jednoho člověka. Pro rodinné bankety jsou daleko příhodnější jídelní stoly pro 8 až 10 zákazníků, než to řešit několika malými stoly. Platí pravidlo, že větší prostor u stolu je výhodnější pro hosty i obsluhující personál. Restaurační nábytek je důležitou části tvorby stylu a ducha vaší restaurace. Trend ve vybavení restaurací je v současnosti mnohobarevný s trochou směřování do retro stylu. Vhodnější jsou jídelní stoly obdélníkové, nežli kulaté nebo oválné, lépe se prostírají a ubrus na nich vypadá lépe. K plastovým židlím v bufetech, bistrech a jiných rychlých občerstveních se hodí kulaté stolky ze skla nebo organického skla s jedním kovovým podstavcem. Výhodou je, že i u malého stolu se pěkně vejdou čtyři dospělí a pod stolem jim nepřekáží nohy od stolu.

Židle do restaurace

Židle do restaurace spolu se stolem k sobě organicky patří jako k samuraji katana a wakizashi. Většina výrobců dělá židle ze dřeva s čalouněním. Takové působí esteticky a díky čalouněným částem tlumí hluk. Na sednutí je čalouněná židle určitě příjemnější, než tvrdé dřevo. Jedinou nevýhodou čalouněných židlí je, že se hůře čistí čalouněná část. S moderními čistícími prostředky ani toto nebývá zásadní problém. Vybavení restaurací nábytkem bude určovat atmosféru v podniku a v některých případech i pozitivně ovlivňovat pracovní výkon personálu. Pamatujte, že i moderní jídelní židle u stolu má být přiměřeně vysoká k úrovni stolní desky. U barových stoliček, které jak víme, jsou vyšší než židle u jídelních stolů, mohou být i s opěradly, což dodává baru jistou majestátnost. Host se zde cítí dobře a zkonzumuje více jídel a pití. U barových židlí je dobré mít nášlapné příčné výztuhy k lepšímu nasednutí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five − four =